Bagietki Marion
Bagietki Marion mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 985 kalorii, 35g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje 82 centów za porcję. Mieszanka mąki, soli, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 84%. Podobne przepisy to Batoniki melasy babci Marion, Deser sałatka owocowa cioci Marion, oraz Niedzielny Brunch: naleśniki owsiane Marion Cunningham.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 3 1/2 szklanki mąki chlebowej, mąki pszennej, kaszy mannej i soli do mieszaniny drożdży; wymieszać trzepaczką, aż dobrze wymieszać.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel na trzecie. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w 16-calową linę na mące.
Umieść liny na dużej blasze do pieczenia posypanej mąką kukurydzianą. Przykryj i pozostaw do wyrośnięcia 40 minut lub do czasu, aż liny zostaną podwojone. Odkryj ciasto.
Wytnij 3 szczeliny na górze każdej liny.
Wrzuć wodę na podłogę piekarnika (unikając elementu grzejnego).
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku. Szybko zamknij drzwi piekarnika.
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut lub do momentu, gdy bochenki będą złocisto-brązowe i wydrążone po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojakach z drutu.
Każdy Bochenek pokroić na 12 plastrów.