Babeczki z otrębami i kawą
Muffinki z otrębami i kawą wymagają około 55 minut od początku do końca. Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 24 porcji po 120 kalorii , 3 g białka i 3 g tłuszczu każda. Dobrze sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup płatki z otrębami, sodę oczyszczoną, kawę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 48% to danie jest całkiem dobre. Wilgotne muffinki z otrębami orkiszowymi , wilgotne wegańskie muffinki z otrębami orkiszowymi i muffinki z ciastem kawowo-espresso są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajka, biały cukier i masło, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z maślanką i kawą. Mieszanka będzie wyglądać na zsiadłą.
Wymieszaj mąkę i sodę oczyszczoną; wmieszaj do mieszanki kawowej. Wymieszaj z otrębami. Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 20 minut lub do tygodnia.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem foremkę do muffinów lub wyłóż ją papierowymi papilotkami. Napełnij każdą foremkę 1/4 szklanki ciasta.
Piec przez 18 do 20 minut w rozgrzanym piekarniku lub do momentu, aż wierzch lekko się ugnie po dotknięciu. Ostudzić w foremce przed wyjęciem.