Babeczki z kremem cytrynowym
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić babeczki z kremem cytrynowym w domu. Ten deser ma 254 kalorie , 4 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 46 centów za porcję. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 1 godziny . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka skórki z cytryny, sody oczyszczonej, jajka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Babeczki warstwowe z kremem cytrynowym z lukrem truskawkowym , Rolada cytrynowa z nadzieniem z kremu cytrynowego i Ciasto migdałowe z kremem z kremu cytrynowego Meyer i galaretką malinową .
Instrukcje
Aby uzyskać lemon curd, w ciężkim rondlu gotuj i mieszaj cukier, sok z cytryny i masło, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj niewielką ilość gorącej mieszanki do jajka; wszystko z powrotem do rondla. Doprowadź do delikatnego wrzenia, stale mieszając; gotuj jeszcze 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj skórkę z cytryny. Ostudź przez 10 minut. Przykryj i schłódź przez 1-1/2 godziny lub do zgęstnienia.
W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodawaj jajka jedno po drugim, dokładnie ubijając po każdym.
Dodaj wanilię i skórkę z cytryny.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodawaj do ubitej masy na przemian z maślanką.
Napełnij foremki na muffiny wyłożone papierem do trzech czwartych wysokości.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut; wyjąć z formy na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Wytnij mały otwór w rogu ciasta lub plastikowej torebki; włóż małą okrągłą końcówkę do ciasta. Napełnij torebkę kremem cytrynowym. Włóż końcówkę 1 cal do środka każdej babeczki; napełniaj kremem tylko do momentu, aż wierzch babeczek zacznie pękać.
W małej misce wymieszaj masło, wanilię, sól, cukier puder i tyle mleka, aby uzyskać konsystencję lukru. Posmaruj lukrem babeczki. Przechowuj w lodówce.
Jeśli chcesz, udekoruj kwiatami lub skórką cytrynową.