Babeczki Jagodowe Bezglutenowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać bezglutenowe babeczki jagodowe spróbować. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 42 minuty. Mieszanka nektaru z agawy, gumy ksantanowej, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Bezglutenowe, Bezmleczne, Jagodowe Muffinki Owsiane, Carrie S. Forbes - Gingerlemongirl.com: Muffinki Ze Świeżych Jagód Streusel (Bezglutenowe, Bez Kazeiny), oraz Muffinki jagodowe bezmleczne i bezglutenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Linia standardowe 12-cup Muffin cyny z wkładkami papieru.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, gumę ksantanową i cynamon.
Do suchych składników dodaj olej, nektar z agawy, mleko ryżowe i wanilię i mieszaj, aż ciasto będzie gładkie. Używając plastikowej szpatułki, delikatnie złóż jagody, aż będą równomiernie rozłożone w cieście.
Wlać 1/3 szklanki ciasta do każdego przygotowanego kubka, prawie napełniając kubek.
Piecz babeczki na środkowej półce przez 22 minuty, obracając patelnię o 180 stopni po 15 minutach. Muffinka lekko odbije się po naciśnięciu, a wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta.
Odstawić babeczki na 15 minut, następnie przełożyć do drucianego stojaka i całkowicie ostudzić. Babeczki przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.