Babeczki Jagodowe
Need a wegetariański posiłek poranny? Babeczki z jagodami mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka maślanki, masło, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Otis Spunkmeyer Blueberry Muffins-co jest lepsze niż świeże muffiny jagodowe, Amazingly Blueberry-EY Blueberry Muffins, oraz Magnolia Bakery Blueberry Muffins-zrób muffinki tak, jak robią to w piekarni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 170c / 163°, Gaz mark 3.Wyłożyć 12-otworkową puszkę na muffinki z papierowymi pudełkami.
Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i wodorowęglan sody umieścić w mikserze elektrycznym z uchwytem łopatkowym lub w dużej misce i użyć miksera elektrycznego lub trzepaczką ręczną i ubić.
Do dzbanka wlać maślankę, jajko i ekstrakt waniliowy i wymieszać. Powoli wlać do mieszaniny mąki i ubić, aż wszystkie składniki są włączone.
Wlać roztopione masło i ubijać, aż masło zostanie po prostu włączone, a następnie ubijać, aż ciasto będzie równe i gładkie.Na koniec delikatnie złóż jagody drewnianą łyżką, aż równomiernie się rozproszą.Łyżka mieszaniny do papierowych przypadkach, aż dwie trzecie pełne i piec w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut, lub aż złoty kolor i gąbka odbija się z powrotem po dotknięciu. Szpikulec włożony w środek powinien wyjść czysty. Pozostaw muffinki do lekkiego ostygnięcia na tacy, a następnie przejdź do stojaka chłodzącego drut, aby całkowicie ostygnąć.