Babeczki Jagodowe
Babeczki z jagodami mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, truskawki, bitą polewę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Świeże Bułeczki Z Jagodami, Ciastka Cytrynowo-Jagodowe, oraz Ciastka czerwone, białe i jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. nasmaruj dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni za pomocą skracania lub sprayu do gotowania.
Jagody odsączyć (z mieszanki muffinów), opłukać i odstawić. W średniej misce wymieszać śmietanę i jajko; stopniowo mieszać w wodzie i oleju. Mieszać w muffin mix tylko do mieszania. Delikatnie wymieszać odsączone borówki na ciasto.
Rozłóż ciasto na patelni.
Posypać gruboziarnistym cukrem.
Piec 20 do 25 minut lub do złotego koloru. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. W międzyczasie w średniej misce wymieszaj truskawki, 1 szklankę świeżych jagód i 1/3 szklanki cukru granulowanego. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Pokrój ciasto na 9 kwadratów; pokrój każdy kwadrat po przekątnej na pół.
Umieść 2 połówki na każdym talerzu; top z jagodami i bitą polewą.