Babeczka Czekoladowa
Przepis czekoladowa babeczka może zaspokoić Amerykański głód w około 1 godzina i 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka majonezu, soli, kawałków cukierków, takich jak batony i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Czekoladowe babeczki-najlepszy test czekoladowych babeczek upieczonych przez 50 piekarzy i liczących, Dyniowe Chili z Abuelitą na dwa sposoby-Cupcake i Non-Cupcake: moje pierwsze parowanie Cupcake, oraz Czekoladowe Topy Cupcake (aka Frosted Chocolate Cookies).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Napełnij puszkę muffinów 12 wkładkami do babeczek i odstaw na bok.
Połącz kakao w proszku z wodą i wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Złożyć majonez. (Upewnij się, że mieszanka kakaowa nie jest gorąca, aby zapobiec łamaniu majonezu).
Dodać wanilię i ubijać na gładką masę.
W mikserze, połączyć cukier, mąkę tortową, sodę oczyszczoną i sól i mieszać powoli, aż dobrze włączone.
Dodaj mokrą mieszankę kakao, wymieszaj na średniej wysokości, aż dobrze się wymieszasz. Zeskrobać boki i mieszać przez 30 sekund.
Wypełnij wkładki cupcake 3/4 sposób pełen ciasta.
Piec przez 30 minut lub aż wykałaczka wyjdzie czysta.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na stojaku.
Każdą babeczkę pokroić na pół, poziomo i podawać połówki z musem czekoladowym, bitą śmietaną i różnymi dodatkami cukierkowymi. Dzieci budują kanapki, rozkładając jedną połowę babeczki z musem lub bitą śmietaną, posypując dodatkami ze słodyczy i umieszczając drugą połowę babeczki na wierzchu.
13 uncji gorzkiej lub półsłodkiej czekolady
2 łyżki niesolonego masła
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
W kuchence mikrofalowej bezpieczne miski, połączyć posiekaną czekoladę i masło.
Podgrzać w kuchence mikrofalowej, aż stopi się, około 35 sekund w zależności od kuchenki mikrofalowej, i mieszać do całkowitego stopienia.
Żółtka ubić i odstawić do ostygnięcia.
Wlać śmietanę do schłodzonej miski miksera i ubijać na średniej prędkości, aż zacznie gęstnieć.
Dodać cukier i wanilię i ubijać, aż krem zacznie tworzyć sztywne szczyty. Ostrożnie złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny czekoladowej.
Podawać natychmiast lub przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.