Babciny starowłoski sos do spaghetti z klopsikami

Babciny starowłoski sos do spaghetti z klopsikami
Babciny starowłoski sos do spaghetti z klopsikami wymaga około 8 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 24 osobom. Ten sos ma 304 kalorie, 16 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 5 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, pieprz, chleb i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Niewiele osób przepadało za tym śródziemnomorskim daniem. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 42%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Włoski sos do spaghetti z klopsikami, Zdrowszy włoski sos do spaghetti z klopsikami i Słynne włoskie klopsiki babci.

Instrukcje

1
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu na dnie dużego rondla i smaż ząbki czosnku przez 5 do 8 minut, aż będą brązowe i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Wyjmij ząbki czosnku i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
3
Włóż nogi wieprzowe i kości karkówki do rondla i smaż, od czasu do czasu obracając, aż mięso i kości się zarumienią, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Włóż ząbki czosnku do rondla, dodaj koncentrat pomidorowy i 1 1/2 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia, wlej przecier pomidorowy. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny, często mieszając od dołu, aby zapobiec przypaleniu, aż łapki świni będą miękkie, a mieszanina zacznie gęstnieć. Wymieszaj cukier, pieprz i sodę oczyszczoną. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu podczas przygotowywania klopsików.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Podarty chleb zalej w misce 1 szklanką wody. Odciśnij nadmiar wody z chleba i włóż go do dużej miski z 6 ubitymi jajkami, mieloną wieprzowiną, mieloną cielęciną i mieloną wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
1/3 Opakowania Bardzo Szerokiego Makaronu Jajecznego1/3 Opakowania Bardzo Szerokiego Makaronu Jajecznego
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Dokładnie wymieszaj i uformuj 24 klopsiki o średnicy około 2 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
7
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, dodaj posiekany czosnek i posiekaną świeżą bazylię, gotuj przez około 1 minutę, a następnie dodaj klopsiki. Dopraw solą i pieprzem do smaku i smaż je ze wszystkich stron na brązowo, około 15 minut, w razie potrzeby pracując partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Włóż zrumienione klopsiki wraz z oliwą, czosnkiem i bazylią z patelni do sosu, lekko mieszając, aby ich nie połamać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodaj całe jajka na twardo i gotuj na wolnym ogniu przez około 1 1/2 godziny, aż klopsiki będą ugotowane, sos będzie gęsty, a wszystkie smaki się wymieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje24
Ocena Zdrowia5
Magazyn