Babciny Chleb Dyniowy
Babciny Chleb Dyniowy wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 178 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis podaje 32 porcje i kosztuje 25 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego cynamonu, tłuszczu piekarskiego, cukru i mąki. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko nielicznym osobom to śniadanie naprawdę smakowało. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 18% . Podobne przepisy obejmują Babcine Ciasto Dyniowe , Chleb Babci Russell i Chleb Babci Russell .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj śmietankę z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbić jajka, dynię i wodę (masa będzie wyglądać na zsiadłą).
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową; stopniowo ubijaj w mieszance dyni, aż się wymiesza. Wymieszaj orzechy.
Przenieś do dwóch natłuszczonych 9-calowych. x 5 cali patelnie do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 55-65 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania z dyniowego chleba. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.