Baba Ghanoush
Przepis Baba Ghanoush może zaspokoić swoje pragnienie middl eastern w przybliżeniu 1 godzina i 8 minut. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 69 kalorii. Ten przepis służy 9. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka mielonego kminku, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Baba Ghanoush, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przekłuć bakłażana kilka razy widelcem; umieść na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec w 400 przez 1 godzinę lub do miękkości. Lekko schłodzić.
Bakłażan pokroić na pół wzdłuż i umieścić, ściąć boki w dół, w durszlaku; odcedzić 30 minut. Zeskrobać miąższ bakłażana; wyrzucić skorupę.
Natkę pietruszki i czosnek umieścić w robocie kuchennym; pulsować 6 do 7 razy, aż do zmielenia.
Dodaj miąższ bakłażana, sok z cytryny i pozostałe składniki; proces do gładkiej. Łyżka do miski; przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut, aby umożliwić smaki do mieszania.