Azjatyckie Gorące Skrzydełka
Azjatyckie gorące skrzydełka mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 56g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 788 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, olej canolan, części skrzydełek kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać śliwkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 40 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Azjatyckie Lepkie Skrzydła, Azjatyckie Skrzydełka Z Kurczaka, oraz Azjatyckie Skrzydła Przeszklone.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Rozgrzać 3 cale oleju rzepakowego w ciężkim garnku do 375 stopni F.
Dodać połowę części skrzydełka kurczaka do oleju i smażyć je, aż będą złote i całkowicie ugotowane, 5 do 7 protokół.
Zdjąć i osuszyć na ręcznikach papierowych. Powtórz z drugą połową części skrzydła.
Dodaj galaretkę śliwkową do miski. Następnie wymieszać z sosem sojowym i octem ryżowym.
Dodaj brązowy cukier, imbir, czerwona cebula, czosnek, płatki czerwonej papryki i ostra papryka. Wymieszać, aby połączyć, a następnie wlać do rondla i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować sos, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół. Następnie wyłącz ogrzewanie.
Umieścić skrzydełka w naczyniu żaroodpornym i polać sosem na wierzchu, rezerwując trochę sosu do serwowania. Wrzucić do herbu, a następnie piec w piekarniku przez 15 minut.
W naczyniach umieść skrzydełka, a następnie na wierzch łyżkę dodatkowego sosu.
Podawać z chłodnymi warzywami, aby przejść z tym pysznym ciepła. (Możesz też chcieć mieć pod ręką szklankę wody z lodem.)
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.