Azjatycki duszony Goleń wołowy z gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką

Azjatycki duszony Goleń wołowy z gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką
Azjatycki duszony Goleń wołowy z gorącą i kwaśną, rozdrobnioną sałatką jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz gingerroot, ząbki czosnku, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 53%. Podobne przepisy to Azjatycki duszony Goleń wołowy z gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką, Beer duszony Goleń wołowy z kaszą czosnkową, oraz Crock-Pot Asian Style Shredded Beef.

Instrukcje

1
Celem gulaszu, należy go oczywiście, jest jego smak, a nie jego forma. Podczas gdy chrupiące sałatkowe paski marchwi, szalotki i papryki nadają kolor i piękno brązowemu badaniu, ich konsystencja i azjatycki kęs zapewniają idealnego partnera dla bogatej aromatycznej pikanterii miękkiego duszonego gulaszu pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Zielona CebulaZielona Cebula
MarchewMarchew
GulaszGulasz
2
Gotowanie goleni na kości daje mi pewną prymitywną przyjemność, a mięso jeszcze bardziej topiącą czułość, ale możesz kupić kostkę wołową z kości (lub inne mięso gulaszowe, jeśli musisz), w takim przypadku nie będziesz potrzebował tyle wagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Gulasz Wołowy MięsoGulasz Wołowy Mięso
KościKości
MięsoMięso
3
Wraz z gulaszem i jego chrupiącą, gorącą i kwaśną polewą, podaję piernikowy puree pasternak i ziemniaki, imbir oferujący wyciszone echo południowo-wschodnich odcieni Azji. Podczas gdy zwykła miska ryżu będzie dobrą alternatywą, wiedz, że aromatyczny zacieru sprawia, że fantastyczne, ogniste placki ziemniaczane dzień lub tak po.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PasternakPasternak
ImbirImbir
RyżRyż
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Na wołowinę: Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Ćwiartkę i obrać cebulę, obrać i z grubsza pokroić imbir i włożyć do procesora z obranymi ząbkami czosnku i kolendrą. Blitz aż drobno posiekane, następnie podgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku i smażyć tę mieszaninę delikatnie, aż miękka i zaczyna złapać na patelni; powinno to potrwać około 10 minut, na średnim ogniu i z regularnym mieszaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
KolendraKolendra
ImbirImbir
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
6
Wlać Chińskie wino (lub sherry) i pozostawić do bańki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
WinoWino
7
Dodaj sos sojowy, brązowy cukier, bulion, sos ostrygowy i ocet. Doprowadzić do wrzenia, następnie wrzucić laski cynamonu i anyż Gwiaździsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
BulionBulion
8
Dodaj kawałki trzonu wołowego i pozwól, aby wszystko ponownie osiągnęło bańkę, a następnie zaciśnij pokrywkę i włóż do piekarnika na 2 godziny (zwykły stek gulaszowy może potrwać dłużej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
StekStek
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Ostrożnie wyjmij holenderski piekarnik z piekarnika i za pomocą perforowanej łyżki wyjmij wołowinę do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i utrzymuj ciepło w piekarniku, podczas gdy energicznie gotujesz sos w holenderskim piekarniku na piecu, bez pokrywki, aż zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PiekarnikPiekarnik
10
Do sałatki: marchew obrać, pokroić w długie plastry ,a następnie je ułożyć (tzn. pokroić w paski przypominające zapałki). Przyciąć i połówki szalotki, a następnie julienne, jak również. Posiekać Chilli, a także pokroić w juliennes i drobno posiekać kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Papryka ChiliPapryka Chili
KolendraKolendra
MarchewMarchew
11
Połącz wszystkie warzywa julienned i posiekaną kolendrę w misce. W innej misce wymieszać sok z limonki, sos rybny i Cukier Drobny, i ubierać warzywa z tym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Do serwowania: ułóż wołowinę na półmisku i polej mięso zredukowanym sosem, a następnie udekoruj wierzch gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką. Jeśli używasz kostek mięsa gulaszu, zamiast plasterków trzpienia, prawdopodobnie lepiej użyć głębszego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
SOSSOS
MięsoMięso
13
Uwaga: gotować wołowinę przez 1 3/4 godziny, a następnie przenieść do miski do ostygnięcia. Przykryć, przechowywać w lodówce i przechowywać w lodówce do 2 dni. Gotową do użycia wołowinę należy włożyć do holenderskiego pieca i podgrzewać delikatnie, aż sos się tylko zagotuje. Przykryć i wrócić do piekarnika na 30 minut, lub aż wołowina jest gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
14
Przenieść mięso do naczynia żaroodpornego i zakończyć sosem zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
15
Uwaga zamrażania: gotować i ostudzić jak wyżej, a następnie zamrażać do 3 miesięcy w szczelnym pojemniku. Rozmrozić na noc w lodówce i podgrzać i zakończyć jak wyżej.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn