Azjatycka Sałatka z kurczakiem i dzikim ryżem

Azjatycka Sałatka z kurczakiem i dzikim ryżem
Azjatycka Sałatka z kurczakiem i dzikim ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz migdały, ryż mix, sos sojowy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Spróbuj Azjatycka Sałatka Z Dzikim Ryżem, Sałatka Z Dzikim Ryżem Z Kurczakiem, oraz Sałatka z kurczakiem z dzikim ryżem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać sos sojowy i olej sezamowy w misce; przetrzeć mieszaninę na piersi kurczaka. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu; gotować marynowanego kurczaka w gorącej patelni, aż nie będzie już różowy w środku i soki biegną jasne, o 20 protokół. Kurczaka pokroić w kostkę, gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Połącz wodę, mieszankę ryżu długoziarnistego i dzikiego oraz masło w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
MasłoMasło
ZiarnaZiarna
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Wymieszaj ryż, mandarynki, kasztany wodne, zieloną cebulę, seler i migdały z pokrojonym w kostkę kurczakiem; dobrze wymieszaj. Schłodzić mieszaninę w lodówce przez co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkiMandarynki
Kasztany WodneKasztany Wodne
Zielona CebulaZielona Cebula
MigdałyMigdały
Cały KurczakCały Kurczak
SelerSeler
RyżRyż
5
Wyłożyć duży talerz z liśćmi sałaty; na wierzch polać mieszanką kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Cały KurczakCały Kurczak
6
Posypać makaron wokół sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Field Recordings Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn