Azjatycka sałatka z kurczakiem
Azjatycka sałatka z kurczakiem to Azjatyckie danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.01 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 100 kalorii, 14g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 311 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ogórka, chilli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Azjatycka Sałatka Z Kurczakiem, Azjatycka Sałatka Z Kurczakiem, oraz Azjatycka Sałatka Z Kurczakiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Kurczak zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez 10 minut.
Wyjąć z patelni i rozerwać na strzępy. Wymieszać razem sos rybny, skórkę z limonki, sok i cukier, aż cukier się rozpuści.
Liście i kolendrę umieść w pojemniku, a następnie polej kurczakiem, cebulą, chilli i ogórkiem.
Umieścić dressing w oddzielnym pojemniku i wrzucić przez sałatkę, gdy jest gotowa do jedzenia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier