Azjatycka Ryba Na Parze

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj azjatyckich ryb na parze. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 440 kalorii. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, cukier, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Na Parze Azjatycki Okoń Morski W Torbie, Azjatycki Łosoś Na Parze, oraz Poważnie Azjatyckie: Ciasto Czekoladowe Na Parze.
Instrukcje
Ryby opłucz pod zimną wodą i osusz.
Posypać 1 łyżeczką soli i kilkoma zmielonymi pieprzem. Ułóż 4 filety w jednej warstwie w szklanej lub emaliowanej płycie pie. Top z połowy każdej z szalotki i imbir, a następnie położyć pozostałe 4 filety na górze, aby 4 kanapki.
Skropić 1 łyżka sosu sojowego i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do gotowania, lub do 30 minut.
Wyjmij rybę z lodówki. Napełnij wok lub duży holenderski piekarnik z 2 do 3 cali wody; doprowadzić do wrzenia. Umieść duży parowiec w woku (woda nie powinna dotykać dna parowca). Ustawić płytkę ciasta w parowarze, przykryć i pary, aż ryba jest gotowane przez, 15 do 20 minut.
Przełożyć rybę na talerz i skropić zebranymi sokami.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pozostały imbir, czosnek, jalapeno, cukier i 1/2 łyżeczki soli i smażyć 30 sekund.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę sosu sojowego i usuń z ognia. Pokrój Pozostałe szalotki w zapałki i rozrzuć na rybę wraz z papryką.
Wlać mieszaninę imbiru na wierzchu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.