Autentyczna Zupa Miso

Autentyczna Zupa Miso
Autentyczna zupa Miso to japoński przepis, który serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 199 kalorii, 29g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Za $9.22 za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś płatki bonito, wodę, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Autentyczna Tajska Zupa Kokosowa, Szybka i łatwa zupa {zupa miso z makaronem Soba lub fasolą mung, oraz Zupa marchewkowo-imbirowo-miso i mielona Grochówka.

Instrukcje

1
Podgrzej wodę w dużym garnku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj kombu i gotuj, aż mieszanina zacznie się gotować. Mieszaj płatki bonito do mieszanki kombu, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
KombuKombu
3
Zdejmij garnek z ognia i pozostaw dashi bez przykrycia na 5 minut. Odcedź i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Podgrzej 3 1/2 szklanki dashi w garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodaj tofu i wakame; wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WakameWakame
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Wyjmij 1 szklankę podgrzanego dashi do małej miski i wymieszaj pastą miso.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
DashiDashi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wlej mieszankę miso z powrotem do garnka z pozostałym dashi. Mieszaj, aż się rozgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Podawać przyozdobione posiekaną zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Japoński Sos Sezamowy, Riesling

Zupa Miso działa naprawdę dobrze z Sauvignon Blanc, Sake i Riesling. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz trzymać się wina gronowego, możesz wybrać sauvignon blanc lub riesling. Możesz spróbować Radley & Finch Viking Point Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 11 dolarów za butelkę.
Radley & Finch Viking Point Sauvignon Blanc
Radley & Finch Viking Point Sauvignon Blanc
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn