Asian Noodle Bowl
Azjatycka miska z makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $9.55 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 501 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka sosu sojowego, orzeszki ziemne, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest znakomite. Spróbuj Asian Noodle Bowl, Słodko-Gorąca Azjatycka Miseczka Z Makaronem, oraz Asian Chicken Noodle Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na rozgrzanej patelni z brojlerów ułożyć Żubrówkę.
Obie strony Żubrówki posmarować 2 łyżkami sosu sojowego. Broil 4 do 5 cali od ciepła przez 5 do 6 minut lub do natychmiastowego odczytu rejestry termometr 145 Stopni F, obracając raz. Przykryć folią i odstawić na 10 minut.
Tymczasem doprowadzić bulion i wodę do wrzenia na średnim ogniu w dużym rondlu.
Dodaj makaron z wermiszelem i gotuj, odsłonięte, przez 3 minuty lub aż makaron będzie miękki. Użyj nożyczek kuchennych, aby przeciąć nici makaronu na mniejsze kawałki. Wymieszaj z sosem orzechowym, brokułami i marchewką.
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić na 10 minut.
Cienko pokroić stek z żubra na ziarno na kawałki wielkości kęsa. Miksturę z makaronem podzielić na 4 miseczki. Top z kawałkami steków Żubrówki.
Posypać orzeszkami ziemnymi i zieloną cebulą lub kolendrą. W razie potrzeby podawać z azjatyckim sosem chili i dodatkowym sosem sojowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.