Arroz con Queso y Pimentón (Zielony pieprz i ryż serowy)
Arroz con Queso y Pimentón (Zielony pieprz i ryż serowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 71 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, ząbki czosnku, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ryż z pomidorami i czerwoną papryką (Arroz con Tomate y Pimentón), Queso Fundido con Chorizo Verde y Rajas (ser topiony z Zielonym chorizo i paskami pieczonego pieprzu), oraz Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej i masło w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, zielony pieprz i czosnek gotować, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodaj ryż, sól i szybko mieszaj, aż będzie dobrze pokryty około 1 minuty.
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiego, wymieszać raz i gotować na wolnym ogniu, przykryte szczelnie, przez 20 minut.
Dodać ser.Wyłączyć ogień i pozostawić ryż do siedzenia przykryte przez 7 minut. Puch widelcem i podawać na ciepło.