Arctic Char z miętowym sosem słodko-kwaśnym
Arctic Char z miętowym sosem słodko-kwaśnym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 63 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, oleju roślinnego, bulionu z kurczaka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Arctic Char z kremem chrzanowym, słodko-kwaśnymi burakami i zielenią mniszka lekarskiego, Arctic Char Z Chińskimi Brokułami I Puree Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Grillowany Arctic Char z sosem bazyliowym i pomidorem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w małym rondlu ustawionym na średnim ogniu.
Dodać czosnek i wymieszać, aż pokryje się olejem.
Niech czosnek gotować, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół, aż dopiero zaczyna się kolor. Obniżyć ogień do niskiego i dodać bulion, brązowy cukier, ocet, sos rybny i połowę posiekanej mięty. Często mieszaj, aż cukier się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie i przykryj patelnię podczas przygotowywania ryby.
Podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą lub żeliwną na średnim ogniu, aż do prawie palenia. Sól i pieprz filety rybne obficie po obu stronach.
Dodaj je, od strony skóry w dół do suchej patelni. Gotuj, aż skóra będzie bardzo chrupiąca, ciemnobrązowa i łatwo uwolni się z patelni. Powinno to potrwać od 2 do 3 minut. Nie daj się pokusić, aby sprawdzić lub przesunąć rybę na patelni w tym czasie. Uda Ci się tylko sprawić, że przykleją się do patelni lub co gorsza zrujnują Twoją pięknie chrupką skin.As gotuje zauważysz, że ryba staje się lżejsza i bardziej nieprzezroczysta. Nie pozwól mu gotować więcej niż o ¼ drogi przez najgrubszą część w tym momencie. Możesz się martwić, że reszta ryb wydaje się dość surowa, ale szczerze mówiąc, jest to dobra rzecz. Gdy skóra ma crisped flip ryby, i gotować dodatkowe 2 minut więcej, lub aż gotowane do własnych upodobań. Nie pozwól, aby gotować przez całą drogę, jednak. Ryba będzie nadal gotować po opuszczeniu patelni. Twoim celem jest soczyste ciało przechodzące od rzadkiego do średnio rzadkiego środka na zewnątrz do chrupiącej, pękniętej skóry. Charakter char z jego grubymi i cienkimi częściami zapewnia, że otrzymasz wiele różnorodności w teksturze i doneness.Po ugotowaniu ryby.
Filety wyjąć na ciepły talerz.
Wlać sos do gorącej patelni przez sito. Wyrzucić ciała stałe. Gotować sos, skrobanie wszelkich bitów z dna patelni, aż zostanie zmniejszona nieco i nieco syropy.Talerz ryby i mżawka niektóre z bitego sosu słodko-kwaśny pan nad lub wokół każdego fileta.
Dekoruj pozostałą posiekaną miętą.