Arctic Char Gravlaks z galaretką ogórkową

Arctic Char Gravlaks z galaretką ogórkową
Arctic Char Gravlaks z galaretką ogórkową jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz akompaniament: skandynawskie Pieczywo chrupkie, takie jak kavli, cukier, sól kuchenna i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól kuchenną można śledzić to danie główne z Chocolate Chip Banana Bread Plus Sweet Banana Roundup jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Smażony Arctic Char z ogórkowym smakiem, Arctic Char z ogórkiem-feta Relish i Jalapeño-kozim serem, oraz Arctic Char On A Bed Of Kale.

Instrukcje

1
Osusz rybę, a następnie przenieś, skórą do góry, na duży arkusz folii. Wymieszaj cukier, sól i pieprz, a następnie natrzyj 3 łyżki mieszanki na skórę ryby. Odwrócić rybę i grubo zalać pozostałą mieszaniną cukru, a następnie zapakować koperek na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
CukierCukier
KoperKoper
RybyRyby
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Owinąć ryby szczelnie w 2 lub 3 warstwy folii (aby zapobiec wyciekom; mieszanina soli upłynni się, gdy ryby leczą) i przenieść do dużej płytkiej patelni do pieczenia. Umieść kolejną patelnię do pieczenia lub deskę do krojenia na rybie i odchudzaj 3 lub 4 pełnymi puszkami (łącznie około 3 lb).
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Pozostawić rybę do utwardzenia, schłodzić, obracając owinięty filet mniej więcej co 12 godzin, a następnie wymieniając masę, łącznie przez 36 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
1
Obrać ogórki, upewniając się, aby usunąć wszystkie zielone (dla wyraźniejszego galaretki), a następnie o połowę wzdłuż i rdzenia. Grubo posiekać ogórki i przecier w maszynce do gotowania, aż będzie gładki, a następnie odsączyć na dużym sitku o drobnych oczkach ustawionym nad miską, naciskając mocno na ciała stałe, aby wyjąć 2 szklanki płynu. Wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
EkstraktEkstrakt
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
W małym rondlu wymieszać sól i 1/2 szklanki płynu ogórkowego i posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
żelatynażelatyna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odstawić na 1 minutę, aby zmięknąć, następnie podgrzać na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, około 2 minut. Chłodną mieszaninę do temperatury pokojowej, a następnie wymieszać do pozostałej 1 1/2 szklanki płynu ogórkowego wraz z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
żelatynażelatyna
OcetOcet
4
Wlać mieszaninę do 8-calowego kwadratowego szklanego naczynia do pieczenia i posypać liśćmi koperku, delikatnie naciskając, aby zanurzyć. Chłód, pod przykryciem, aż do Ustawienia, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
1
Rozpakuj gravlaki, wyrzucając płyn i delikatnie zeskrobuj koperek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
2
Przenieść gravlaks, skórą w dół, do deski do krojenia. Trzymając bardzo ostry, długi, cienki nóż pod kątem 30 stopni, pociąć gravlaks w poprzek ziarna na bardzo cienkie plasterki, uważając, aby nie przeciąć skóry. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
3
Galaretkę pokroić na 6 kawałków i podzielić na 6 talerzy metalową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Podawać z kilkoma plastrami gravlaks.
1
* Utwardzony gravlaks można osuszyć, zeskrobać i zapakować w czystą plastikową folię, a następnie schłodzić do 5 dni.* Galaretkę można schłodzić do 4 dni
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn