Arancini z groszkiem i mozzarellą
Arancini z groszkiem i mozzarellą może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 18 i kosztuje 62 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, jajka, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Arancini Nadziewane Mozzarellą, Gnocchi, Kiełbasa, Pomidor, Groszek, Wędzona Mozzarella, oraz Arancini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion z kurczaka na wolnym ogniu w średnim rondlu; zachować ciepło.
Masło rozpuścić w średnim rondlu.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 4 protokół.
Dodaj 1 szklankę wywaru do garnka i gotuj, mieszając delikatnie, aż cały wywar zostanie wchłonięty.
Dodać pozostałą bulion, 1/2 szklanki na raz, i gotować, mieszając delikatnie, aż ryż jest al DENTE, o 25 protokół. Wymieszać parmezan, 2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Przenieś risotto do żaroodpornej miski i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut. Pietruszkę wymieszać z 1 jajkiem. Nacisnąć plaster folii bezpośrednio na ryż i przechowywać risotto w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub, najlepiej, przez noc.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem woskowym. W płytkiej misce ubić pozostałe 3 jajka.
Mąkę i bułkę tartą wyłożyć na osobne talerze. Doprawić bułkę tartą solą. Za pomocą zwilżonych rąk formować 1/4 szklanki porcji ryżu na 2-calowe kulki. Włóż kawałek mozzarelli i grochu w środku każdej kulki ryżu i uszczelnić wszelkie otwory. Ustaw kulki na blasze do pieczenia.
Zagrzebać kulki ryżowe w mące, odrywając nadmiar. Pracując z 1 na raz, zanurz każdą kulkę w jajku, a następnie posmaruj bułką tartą, zwijając i naciskając ją w kompaktową kulkę.
Rozgrzać 1/2 cala oleju roślinnego na dużej żeliwnej patelni. Gdy olej jest bardzo gorący, dodać wszystkie kulki ryżu i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając, aż złoty i chrupiące na całym, o 8 protokół.
Odcedzić kulki na papierowych ręcznikach, a następnie przenieść na duży talerz.
Arancini posypać lekko solą i podawać.