April Bloomfield ' s Ricotta Gnudi
Ricotta gnudi April Bloomfield może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. 253 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz duże liście szałwii, ricottę z mleka owczego, mąkę z kaszy mannej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę z kaszy mannej, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto Sufletowe Z Semoliny jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 72 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Deviled Eggs April Bloomfield, Diabły April Bloomfield na koniu, oraz April Bloomfield 's Fried Pig' s Ear Salad dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać gnudi: linia dużą blachę do pieczenia z pergaminem. dodaj około trzech czwartych kaszy manny do arkusza, rozkładając ją, tworząc mniej więcej równą warstwę. resztę kaszy włożyć do średniej miski. Upewnij się, że jest miejsce w lodówce do przechowywania blachy do pieczenia.
Połącz ricottę, parmezan i sól w dużej misce. Użyj dużej drewnianej łyżki do zacieru i wymieszaj mieszaninę, aż będzie dobrze połączona. umieścić mieszaninę w jednorazowym worku rurowym (lub zamykanym plastikowym worku). Palcami przerabiaj mieszaninę w kierunku końcówki i przekręć górną część worka. Użyj nożyczek kuchennych, aby wyciąć otwór o średnicy około 1 1/4 cala na końcu worka rurowego (lub w dolnym rogu plastikowej torby). Wymieszaj mieszaninę na tacy wyłożonej kaszą w 3 lub 4 długich liniach prostych, pozostawiając cal lub dwa odstępy między nimi.
Przytrzymaj parę nożyczek kuchennych prostopadle do tacy (można użyć noża, ale nożyczki sprawiają, że szybciej i łatwiej) i ciąć każdy pasek ciasta co 1 1/4 do 1 1/2 cala wzdłuż jego długości. Chcesz zamienić każdy pasek w 9 lub 10 pudgy Little logs.
Pracując z jednym małym kłodą na raz, delikatnie naciśnij końce między dłońmi, aby kłoda była krótsza i trochę bardziej pudgier, prawie okrągła. Staraj się nie tworzyć żadnych zagnieceń, jak to robisz (gnudi nie powinien wyglądać jak małe menele) lub żadnych zaostrzonych krawędzi. Trzymaj kłodę delikatnie w dłoni nad miską kaszy mannej. Weź dużą szczyptę kaszy manny i posyp ją gnudi, delikatnie obracając gnudi, aby kasza manna pokryła każdy jej kawałek. Ostrożnie zwróć go na tacę pokrytą kaszą manną i powtórz z resztą dzienników. Upewnij się, że pozostawiasz trochę miejsca między każdym z nich na tacy.
Pył semolina pozostała w misce nad gnudi. Przykryj szczelnie tacę folią i włóż ją do lodówki. Przechowywać gnudi w lodówce, odwracając je raz dziennie i pokrywając je ponownie, aż będą jędrne i nie będą już czuć się wilgotne-daj mu co najmniej 3 dni, ale nie więcej niż
Gotować Gnudi: napełnij dużą szeroką patelnię lub płytkie garnki dwie trzecie pełne wodą, sól obficie, i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Tymczasem przenieść gnudi do dużego talerza, dając każdemu z nich delikatny, ale asertywny wstrząsnąć, aby usunąć wszelkie luźne semolina.
Umieść 3 łyżki masła na płytkiej patelni wystarczająco dużej, aby utrzymać gnudi w jednej warstwie, dodaj 1/3 szklanki gorącej osolonej wody i ustaw na średnim ogniu. Gdy masło się stopi, zdejmij patelnię z ognia.
Dodaj pozostałe 4 łyżki masła do innej dużej patelni, Ustaw patelnię na średnim ogniu i pozwól, aby masło stopiło się i spieniło, aż stanie się lekko orzechowe i zmieni światło na złoty brąz.
Dodać szałwii do masła w jednej warstwie i gotować liście tylko, aż już chrupiące, o 2 protokół.
Przełożyć je do ręczników papierowych, aby osuszyć i posypać solą. Przechowywać brązowe masło w ciepłym miejscu z tyłu pieca, off ciepła.
Włóż gnudi do wrzącej wody i gotuj, delikatnie potrząsając garnkiem raz (nie mieszaj gnudi), przez 2 minuty. (Możesz ustawić timer. Nie gotuj ich dłużej, bo się rozpadną.) Ustawić patelnię z mieszaniną masła i wody na dużym ogniu. Użyj łyżki szczelinowej szybko przenieść gotowane gnudi do wody z masłem i gotować na energicznym wolnym ogniu, potrząsając patelnię od czasu do czasu (ponownie, nie mieszać gnudi), aż sos maślany lekko zgęstnieje i zaczyna przylegać do gnudi, o 3 protokół.
Podawać gnudi na patelni lub podzielić gnudi między ciepłe płytkie miski.
Posypać parmezanem i odrobiną soli i udekorować liśćmi szałwii.
Polej tyle brązowego masła, ile chcesz.