Andy Ricker ' s Naam Makham (Tamaryndowa woda)
Andy Ricker ' s Naam Makham (Tamaryndowa woda) może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 90 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Przynosi wam poważne jedzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Andy Ricker ' s Naam Jim Kai (Sweet chile dipping sauce), Ciasto marchewkowe Andy ' ego Rickera, oraz Andy Ricker 'S tam Taeng Kwaa (tajska Sałatka ogórkowa) z' Pok Pok.
Instrukcje
Połączyć miąższ i wodę w średnim garnku. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu, rozbijając tamaryndowca (najlepiej mocną trzepaczką), ponieważ zmięknie, a następnie natychmiast wyłączyć ogień, przykryć garnek i pozostawić mieszaninę, aż tamaryndowca będzie bardzo miękka, około 30 minut. Nie ma potrzeby odtłuszczania piany, która może tworzyć się na powierzchni.
Użyj trzepaczki lub drewnianej łyżki do zacieru i wymieszać, aby rozbić duże grudki, a następnie odcedzić mieszaninę do miski przez sitko z siatki, mieszając, naciskając i rozbijając ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu. Na Zewnątrz Sitka może znajdować się miazga.
Dodaj to do miski. Wyrzucić pozostałe substancje stałe. Przed każdym użyciem dobrze wymieszać.