Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa

Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa
Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 128 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jasny sos sojowy, zapas dashi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Jedwabna zupa tofu i Edamame Andrei Nguyen, Andrea Nguyen ' s Spicy-Sweet Fried Tofu Buns, oraz Andrea Nguyen Saag Soy Paneer dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na opatrunek, rozbić tofu na duże kawałki i umieścić je w dishtowel non-frotte lub kawałek muślinu. Zbierz go i, stojąc nad zlewem, delikatnie ściśnij 2 lub 3 razy. Rozpakuj, przenieś do małej miski i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Na małej patelni, toast białe nasiona sezamu, wstrząsając i mieszając często, przez 2 do 3 minut, aż światło złoty i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Ostudzić przez 1 minutę, a następnie przenieść ciepłe nasiona do małego robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodać sól i cukier i zmielić na grubą konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Dodaj tofu, sos sojowy, i dashi. Proces do kremowej mieszaniny, która jest nadal nieco gruba. (Lub użyj moździerza i tłuczku, aby pobić nasiona sezamu z solą i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
DashiDashi
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
6
Dodaj tofu i lekko funt i mieszać do połączenia. Wymieszać płynne składniki.) Niezależnie od metody, przenieść tofu do małej miski i odstawić na 5 minut, aby rozwinąć swój smak. Doprawić solą lub sosem sojowym, dążąc do wyraźnego pikantnego i słodkiego wykończenia. Oprzeć się rozcieńczaniu mieszaniny z dashi, ponieważ może rozcieńczyć smaki. Opatrunek można przygotować 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Przed użyciem przywróć go do temperatury pokojowej; jeśli w pojemniku jest dużo połączonego płynu, wylej go. Sprawia, że około 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
DashiDashi
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem przyciąć łodygi kończy się z zielonej fasoli. Blanszować fasolę przez 1 do 2 minut, aż będzie jasnozielona i nadal chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Odcedzić, ale nie spłukać.
9
Niech fasola naturalnie ostygnie, podczas którego zakończą gotowanie. Podobnie jak dressing, fasola może być przygotowana do 2 dni wcześniej. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed rzuceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
10
Aby służyć, masz dwie opcje. Krótka i delikatna fasola może być prezentowana w całości na talerzu lub pojedynczych potrawach z dressingiem spoonowanym na linii środkowej jak duży kremowy pas; zaproś gości do samodzielnego mieszania składników. Lub pokroić fasolę na kawałki o długości 2 cali i wrzucić SOS tofu, dobrze powlekając; podzielić między Małe Dania Lub zaoferować na wspólnym talerzu. Niezależnie od prezentacji, udekoruj czarnym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam CzarnySezam Czarny
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn