Ananasowe Ciasto Bezowe
Ananasowe ciasto bezowe zajmuje około 50 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 12 porcji z 318 kalorii, 4G białka, oraz 21g tłuszczu każdy. Za 55 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, mąki, soli i orzechów włoskich. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 18%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ananasowe Ciasto Bezowe, Ananasowe Ciasto Bezowe, oraz Ananas Kokosowy Beza Torte.
Instrukcje
W małej misce masło śmietankowe i 1/2 szklanki cukru na lekką i puszystą masę. Ubij żółtka i wanilię.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodaj do śmietanki na przemian z mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Rozłóż ciasto na dnie dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia (ciasto będzie miało około 1/4 cala. gruby); odłóż na bok.
W innej dużej misce ubij białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, po 1 łyżce stołowej na raz, ubijając wysoko, aż utworzą się sztywne błyszczące szczyty i cukier się rozpuści.
Rozłóż bezę równomiernie na cieście; posyp orzechami włoskimi.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, gdy beza lekko się zrumieni. Ostudzić na patelniach przez 5 minut; poluzuj krawędzie ciast z patelni nożem. Używając dwóch dużych szpatułek, ostrożnie wyjmij ciasta z patelni; całkowicie ostudzić, bezą do góry, na ruszcie.
W małej misce ubij śmietanę i wanilię, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż ananasa.
Przenieś jedną warstwę ciasta na talerz do serwowania, stroną bezową do góry. Ostrożnie rozprowadź nadzienie na bezie; na wierzch pozostałą warstwą ciasta. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.