Ananas Galette

Ananas Galette
Ananas Galette może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 41 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką cukier, mąkę, kaszę manną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ananas Kesari-ananas Sheera-ananas Semolina Halwa-krok po kroku, Figi Galette, oraz Cherry Galette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mieszaj mąkę, sól, cukier i masło opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z niewielkimi (mniej więcej wielkimi grudkami grochu) grudkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Skropić 3 łyżkami lodowatej wody i delikatnie mieszać widelcem do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wyciśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając (lub pulsując), aż zostanie włączony, a następnie ponownie przetestuj. (Nie przepracuj, bo ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto razem, z ciasta lub ławki skrobak, jeśli masz, i uformować na 6-calowy dysk. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta na prostokąt o wymiarach 15 na 11 cali i przełóż na dużą blachę do pieczenia. Schłodzić, aż lekko jędrne, ale nadal elastyczne, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Posypać kaszę manną równomiernie na cieście, pozostawiając 1-calową granicę dookoła, a następnie ułożyć kliny ananasa na cieście, nakładając je lekko, w 3 rzędach wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Kasza MannaKasza Manna
CiastoCiasto
4
Posmaruj ananasa roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
MasłoMasło
5
Wymieszać cukier z cynamonem i posypać ananasem. Fold granicy ciasta wewnątrz na zewnętrznej krawędzi ananasa i pędzla z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
CynamonCynamon
CiastoCiasto
CukierCukier
MlekoMleko
6
Piec galette 30 minut, następnie przykryć luźno arkuszem folii i piec do bulgotania nadzienia i ciasto jest złoty, 25 do 30 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Wyrzucić folię i ostudzić galette, odkryte, na blasze do pieczenia na stojaku 20 minut, a następnie przesuń off blachy do pieczenia na stojaku do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn