American Amber Ale
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj American Amber Ale. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 60 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40 i kosztuje 51 centów za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis od Serious Eats ma 24 fanów. Jeśli masz Pale ale liquid malt extract, słód patentowy, brązowy cukier trzcinowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Old Fashioned Amber, Bursztynowy Imbir, oraz Bursztynowa Cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 galony wody do 77°.
Usuń z ognia i dodaj do wody specjalne słody, zawarte w siatkowym worku. Przykryć i pozostawić na 1 godzinę, a następnie wyrzucić słód.
Doprowadzić 2 galony wody do wrzenia.
Dodaj namaczającą herbatę ze step
Powoli dodawać LME i cukier, mieszając.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby osiągnąć w sumie 7 galonów. Doprowadzić do wrzenia jeszcze raz na dużym ogniu.
Kiedy osiągniesz wrzenia, Uruchom odliczanie minutowe na 90 minut.
Dodać ilości chmielu w podanych powyżej godzinach.
Pod koniec 90 minut usuń z ognia. Ostudzić brzeczkę do temperatury poniżej 21° za pomocą kąpieli lodowej lub chłodziarki brzeczki. Pamiętaj, aby zachować higienę na każdym etapie po zagotowaniu.
Przenieść brzeczkę do odkażonego wiadra fermentacyjnego lub pojemnika na mleko.
Dodać śluzę i schłodzić do 17°.
Gdy brzeczka osiągnie 17°, napowietrzyć brzeczkę i drożdże pszenne.
Niech temperatura brzeczki wzrośnie do 19° i przytrzymaj przez tydzień lub do zakończenia fermentacji.
Obniż temperaturę do 3°, a następnie butelkuj lub beczkuj piwo i ciesz się w ciągu jednego tygodnia (beczkowane) lub trzech (butelkowane).