Alzacki Placek Ziemniaczany
Jeśli 1,43 zł za porcję spada w budżecie, Alzacki placek ziemniaczany może być wielki bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyere, masło, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Alzacki Placek Ziemniaczany, Alzacki Placek Ziemniaczany, oraz Alzacka tarta z ziemniakami i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki przykryć wodą w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać szczyptę soli; gotować, aż tylko miękkie, 13 do 15 protokół.
Ochłoń.Doprowadzić 3/4 szklanki plus 3 łyżki śmietany, czosnek, i gałka muszkatołowa do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować mieszaninę aż do zmniejszenia o połowę. Doprawić solą i pieprzem; odstawić.Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać por; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Natkę pietruszki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odstawić.Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Żółtko i pozostałą łyżkę śmietany ubić w małej misce; odstawić. Podziel ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni na dwa prostokąty o wymiarach 6 na 13 cali. Zestaw 1 prostokąt na blasze wyłożonej pergaminem.
Dodaj połowę ziemniaków, pozostawiając ½ cala granicy wokół i nakładających się ziemniaków lekko. Wymieszać z połową poru i 3/4 szklanki sera; doprawić solą i pieprzem. Powtórz warstwowanie z pozostałymi ziemniakami, porami i serem.
Brzegi ciasta umyć jajkiem. Przykryć pozostałym prostokątem ciasta; delikatnie docisnąć krawędzie widelcem do uszczelnienia.
Wytnij 2-calowe szczeliny wzdłuż środka skorupy, w odległości 2 cali od siebie.
Pędzel z myciem jajkiem. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, o 30 protokół.
Piec ciasto na złoty kolor i puffy, o 35 protokół.
Wlać mieszaninę śmietany do otworów wentylacyjnych z lejkiem.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.