Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 198 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jeśli 93 grosze za porcję spada w budżecie, Aloo Gobi Kati Roll może być ogromny bezglutenowe przepis do wypróbowania. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz asafoetida, olej canolan, mielone chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj aloo gobi curry, jak zrobić pendżabski aloo gobi / dhaba style, Aloo Gobi, jak zrobić suchy Aloo Gobi / Punjabi Aloo Gobi, oraz aloo gobi restaurant style, Jak zrobić aloo gobi masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać masło lub olej na średnim ogniu w 12-calowym, grubym dnie, prostym sauté ze stali nierdzewnej, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż zaczną pop, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
3
Dodaj asafoetida, anardana, kminek, kolendra, czarny pieprz, chile i kurkuma. Gotować, stale mieszając, aż pachną, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Asafoetida
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
¼ łyżeczki Oregano
4
Dodać ziemniaki i kalafior i obficie doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
(duża Tuba)
5
Dodaj wodę, aby uzyskać 1/3 po bokach warzyw. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż ziemniaki będą w większości miękkie, uzupełniając wodę w razie potrzeby. Ziemniaki powinny być nadal zbyt trudne do jedzenia na tym etapie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
6
Zdejmij pokrywkę i zwiększ ciepło, aby doprowadzić ciecz do szybkiego gotowania na wolnym ogniu, a ciecz zaczyna się zmniejszać. Zeskrobać dno patelni szpatułką, gdy ziemniaki zaczną się przyklejać, i rozgnieść je na boki patelni. Tymczasem ogrzać parathas na suchej patelni na średnim ogniu, 1-2 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
7
Gdy ziemniaki będą w pełni miękkie, dodaj sól do smaku, a następnie odstaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
(duża Tuba)
8
Umieścić 2 do 3 czubatych łyżek w środku rozgrzanej paratha, top z jogurtem i miętą chutney. Owinąć w folię i podawać, po dwie kati na kolację.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Miętowy
Paratha
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego