Aksamitny tort czekoladowy Campbell's Kitchen
Aksamitny tort czekoladowy Campbell's Kitchen można przygotować w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 7 g białka i 45 g tłuszczu. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 2,3 USD za porcję. Ten przepis z Allrecipes wymaga żółtka jaja, gęstej śmietanki, półsłodkiej czekolady i malin. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 7 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 45% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Burgery z indyka od Campbell's Kitchen, Ciepły dip szpinakowy Campbell's Kitchen i Campbell's Kitchen Easy Chicken Paprikash.
Instrukcje
Rozmrażaj arkusz ciasta w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Rozłóż ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj na kwadrat o boku 12 cali.
Odetnij rogi, aby utworzyć okrąg. Wciśnij ciasto do tortownicy o średnicy 9 cali. Ciasto nakłuć dokładnie widelcem.
Piec przez 20 minut lub do złotego koloru. Studzimy na patelni na metalowej kratce.
W rondelku umieść czekoladę i śmietankę.
Podgrzewamy i mieszamy, aż czekolada zmięknie. Mieszaj, aż będzie gładkie.
Do żółtka dodać trochę masy czekoladowej i dobrze wymieszać. Wróć mieszaninę jajek do pozostałej masy czekoladowej i dobrze wymieszaj. Gotuj i mieszaj 1 minutę.
Wlać mieszaninę do ciasta. Przykryj i przechowuj w lodówce do twardości, około 2 godzin.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na tort. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.