Aksamitna Zupa Z Pora
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj aksamitnej zupy z Pora. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 249 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sól i pieprz, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Aksamitna zupa kalafiorowa z porem z szałwią i Grzaną kruszonką z Orzechów Sosnowych, Aksamitna Zupa Z Dyni, oraz Aksamitna Zupa Marchewkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym ciężkim rondlu roztopić masło w 2 łyżeczkach oliwy z oliwek.
Dodać posiekane pory i cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Dodać wodę i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Dodać ziemniaki, przykryć i gotować do miękkości, o 15 protokół. Pracując partiami, puree zupę w blenderze.
Odstawić zupę do rondla. Wymieszać z mlekiem i śmietaną i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pojawią się pęcherzyki wokół krawędzi, o 6 protokół. Doprawić solą i białym pieprzem.
Na małej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek.
Dodać pokrojone pory i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, do miękkości, o 4 protokół. Zupę pokroić w miseczki, udekorować porem, szczypiorkiem i pietruszką i podawać.