Ajerkoniak Crème Brûlée
Ajerkoniak Crème Brûlée to bezglutenowe i wegetariańskie napój. Ten przepis służy 8. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 5G białka, oraz 37 g tłuszczu. Jeśli masz żółtka jaj, mocno brązowy cukier, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ajerkoniak Crème Brûlée, Ajerkoniak Crème Brûlée, oraz Skinny Ajerkoniak Creme Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Miejsce ósemka 6-oz. ramekins lub budyń kubki w 15x10x1-cala patelni do pieczenia.
W średnim rondlu rozgrzać śmietanę do ubijania na wolnym ogniu.
W średniej misce, połączyć żółtka i jajka; beat dobrze. Wymieszać z cukrem aż do połączenia. Trzepaczką wymieszać z gorącą śmietaną do ubijania, aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać z rumem, brandy, wanilią i gałką muszkatołową.
Wlać mieszaninę do ramekinów.
Umieść patelnię w piekarniku; wlać gorącą wodę do patelni, aż 1/2 do 3/4 cala po bokach ramekins.
Piec w 163°. przez 30 do 35 minut lub aż centra są po prostu ustawić. Ostrożnie wyjąć z piekarnika.
Umieść kubki na stojaku z drutu, aby ostygły. Fajne 30 minut. Przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Przed podaniem umieść ramekiny na patelni o wymiarach 15x10x1 cali. Na wierzchu po 1 łyżce brązowego cukru. Broil 4 do 6 cali od ciepła przez 1 do 2 minut lub do roztopienia cukru. (Patrz uważnie.) Przechowywać w lodówce.