Ahi tuńczyk Parfait z dwoma kawiorami

Ahi tuńczyk Parfait z dwoma kawiorami
Ahi tuńczyk Parfait z dwoma kawiorami jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. Na 6,78 zł / porcja, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, sos tabasco, wasabi tobiko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Podobne przepisy to Owoce i jogurt Parfait przepis (winogrona i musli Parfait), amaranth jogurt parfait-popped Amaranth parfait z owocami, oraz Korzyści zdrowotne tuńczyka: śródziemnomorska Sałatka Antipasto Tunan.

Instrukcje

1
Aby zrobić vinaigrette, połączyć musztardę, ocet, olej i tobiko w małej misce. Doprawić solą i pieprzem i lekko ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W małej schłodzonej misce ubijamy śmietanę, aż uformują się sztywne szczyty. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Napełnij dużą miskę lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Umieść średnią miskę w lodzie i dodaj tuńczyka, sos Tabasco, posiekany szczypiorek i oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku i lekko wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sos TabascoSos Tabasco
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Spryskaj wnętrza czterech 1-do 1 1/2-calowych form pierścieniowych lub puszek z tuńczykiem z wierzchami i spodami usuniętymi za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Warstwa mieszanki tuńczyka i kawiorów w formach w następujący sposób: 1/8 tuńczyka, 1/4 tobiko, 1/8 tuńczyka, 1/4 osetry. Delikatnie przyciśnij parfaits po każdej warstwie dolną częścią butelki Tabasco (idealny rozmiar) lub tylnym końcem trzepaczki. Wierzchu warstwy cienką warstwą kremu, gładka do pokrycia, i unmold krem bok do góry na białe talerze. Lub użyj butelki Tabasco, aby wypchnąć parfaity od dołu, a następnie ostrożnie podnieś je na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TabascoSos Tabasco
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Każdą porcję udekorować 2 szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
8
Skropić winegret wokół i podawać z łyżkami demitasse.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Ahi Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina.
Wystawny nos jasnej śliwki, wiśni, płatka róży, morwy i orzecha włoskiego wprowadza kuszące wino, które ustawia wypalanie kubków smakowych. Podniebienie jest warstwowe i bujne, wyrażając pofałdowane fale czerwonych owoców splecionych ze sobą przez bogate podniebienie środkowe i żywą kwasowość. 7% Cabernet Sauvignon z wulkanicznego bloku skalnego i skalistego bloku kwarcowego zostało zmieszanych, aby dodać winu głębi i struktury. Podczas gdy często opisujemy ten Merlot jako
Wystawny nos jasnej śliwki, wiśni, płatka róży, morwy i orzecha włoskiego wprowadza kuszące wino, które ustawia wypalanie kubków smakowych. Podniebienie jest warstwowe i bujne, wyrażając pofałdowane fale czerwonych owoców splecionych ze sobą przez bogate podniebienie środkowe i żywą kwasowość. 7% Cabernet Sauvignon z wulkanicznego bloku skalnego i skalistego bloku kwarcowego zostało zmieszanych, aby dodać winu głębi i struktury. Podczas gdy często opisujemy ten Merlot jako "Merlot dla miłośników kabin", the 2011 pokazuje, co sprawia, że Merlot jest tak piękny i wyjątkowy jako wino odmianowe – koncentracja, gładka, ale pełna Tekstura, finezja i ten nieuchwytny czynnik X, który ma "lusciousness."Mieszanka: 93% Merlot i 7% Cabernet Sauvignon.
A sumptuous nose of bright plum, cherry, rose petal, mulberry and walnut introduces an enticing wine that sets the taste buds firing. The palate is layered and lush, expressing undulating waves of red fruit woven together by a rich mid-palate and vibrant acidity. 7% Cabernet Sauvignon from the volcanic Rim Rock block and the rocky Quartz Hill block were blended in to add depth and structure to the wine. While we often describe this Merlot as a "Cab lover's Merlot," the 2011 demonstrates what makes Merlot so lovely and special as a varietal wine – concentration, smooth but full texture, finesse and that elusive X factor that has "lusciousness."Blend: 93% Merlot and 7% Cabernet Sauvignon.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn