Adobo-marynowany kurczak z grilla
Przepis Adobo-marynowany kurczak z grilla jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 30 minut i zdecydowanie jest świetnym wegańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 261 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, guajillo chiles, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Adobo-Marynowane Tacos Z Kurczaka, Klasyczny kurczak Adobo z książki kucharskiej Adobo Road, oraz Kotlety Wieprzowe Marynowane Adobo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść chiles w dużej misce, dodać tyle wody, aby je przykryć, i niech namoczyć, aż zmiękną, o 30 protokół.
Odcedzić i wyrzucić moczoną wodę. Wytrzyj miskę i odstaw na bok.
Odsączone chiles umieścić w blenderze.
Dodaj odmierzoną wodę, imbir, odmierzoną sól, kminek i pieprz i zmiksuj do uzyskania gładkości, zatrzymując i skrobając dzban gumową szpatułką w razie potrzeby, około 1 minuty. (Mieszanina będzie gęsta—nie dodawaj dodatkowej wody.)
Przenieść 1/3 Puchar Chile purée do małej miseczki i odstawić.
Umieścić kurczaka w zarezerwowanej dużej misce, dodać pozostałe Chile purée, i, za pomocą rąk, wcierać go do kurczaka, aż równomiernie pokryte. W tym momencie można gotować kurczaka od razu, lub przykryć i przechowywać w lodówce do 24 godzin.Gdy kurczak będzie gotowy do grillowania, wyjmij go z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na około 15 minut. W międzyczasie podgrzać grill gazowy lub węglowy do medium (około 177° do450).Gdy grill jest gotowy, przetrzyj ruszty ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Kurczaka ułożyć na grillu od strony skórki i doprawić solą. Przykryć grill i gotować, aż pojawią się ślady grilla na dnie kawałków kurczaka, o 5 protokół. Odwróć kurczaka, doprawić solą, przykryć grilla i gotować, aż pojawią się ślady grilla na drugiej stronie, o 5 minut więcej.Przerzuć kurczaka ponownie i, używając reserved Chile purée, posmaruj cienką warstwą kurczaka. Przykryć grill i gotować przez 5 protokół. Flip i lekko szczotkować kurczaka, a następnie kontynuować flip i szczotkować co 5 minut, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszego kawałka czyta 71° do 165 ° F i mięso w pobliżu kości nie jest już różowy, około 10 do 15 minut więcej (około 25 do 30 minut Całkowity czas gotowania).
Wyjmij kurczaka na czysty półmisek i podawaj z tortillami, guacamole, ostrym sosem i klinami limonki, w razie potrzeby.