A good steak & kidney pie
A good steak & kidney pie takes about 2 godziny i 25 minut od początku do końca. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 627 kalorii, 41g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Jeśli masz masło, cebula, wół nerki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest idealny do valentin day. 341 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Stek z nerką (lub pieczarkami) , The ultimate makeover: Steak & kidney pie, oraz Niedzielna Kolacja: stek i ciasto z nerkami.
Instrukcje
Ważne jest, aby gotować mięso dzień wcześniej, aby można było wyrzucić tłuszcz, który urósł do góry, i aby ciasto nie upadło w obliczu zbyt ciepłego nadzienia, więc do 48 godzin wcześniej-zrób ciasto. Mąkę i szczyptę drobnej soli morskiej razem przez kilka sekund w robocie kuchennym, a następnie dodać masło i whizz aż mieszanina wygląda jak gruba bułka tarta.
Żółtko i 3 łyżki wody ubij razem z ciastem, aż zbierze się w kulkę. Owinąć w folię spożywczą i pozostawić do odpoczynku w lodówce na co najmniej godzinę.
Odcięte guzki-grzybkowe płatki nerki z białego rdzenia centralnego (odrzut).
Wołowinę pokroić w kostkę, a grzyby pokroić w kawałki.
Podgrzej 1 łyżkę oleju na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Wrzucić nerkę i smażyć do lekko zabarwionego. Wskazówka w durszlak do drenażu.
Wytrzyj patelnię i przywróć ją do niskiej średniej temperatury, dodając 25 g masła i 1 łyżkę oleju. Podsmażamy cebulę i smażymy przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będzie miękka i lekko złocista.
Przełożyć do dużej zapiekanki, używając łyżki szczelinowej.
Rozgrzej piekarnik do 160C/gas 3 / fan 140C. przełóż mąkę 85g / 3oz do dużej plastikowej torby i obficie doprawić. Wrzucamy wołowinę i wstrząsamy do lekko zalanej mąki.Powrót patelni do średniawysoki ogień, dodając trochę więcej oleju i masła w razie potrzeby. Otrząśnij nadmiar mąki (zastrzegając ją), a następnie smaż wołowinę partiami na złoty kolor. Gdy każda partia jest wykonywana, przenieś ją do zapiekanki.
Dodając więcej oleju i masła do patelni w razie potrzeby, smażyć grzyby przez około 2 minuty, aż zaczną więdnąć, następnie dodać je do zapiekanki z odsączonymi nerkami, gorącą wodą, bulionem w proszku i liściem laurowym, plus nadmiar mąki w torbie, jeśli lubisz gęsty sos. Dobrze wymieszać, przykryć i gotować w piekarniku przez 75-90 minut, aż mięso będzie miękkie i sos będzie gęsty. Ostudzić dokładnie, a następnie wstawić do lodówki (najlepiej na noc), aby tłuszcz się zestalił, można go następnie odtłuścić i wyrzucić.
Rano-przywrócić ciasto do chłodnej temperatury pokojowej, a następnie rozwałkować cienko na dobrze rozlanej powierzchni. Odwróć naczynie na ciasto o wymiarach 28-30x23cm, o głębokości 6,5 cm. Dodaj jeszcze 1cm na okrągło, a następnie użyj naczynia jako prowadnicy do wycięcia pokrywki ciasta. Z resztek wyciąć tyle pasków ciasta o szerokości 6 cm, aby okrążyć naczynie, które powinny pokryć płaską krawędź i mniej więcej w połowie wnętrza.
Lekko posmarować Brzeg naczynia i wyłożyć go paskiem(paskami) ciasta, uszczelniając wszelkie połączenia odrobiną wody. Posmaruj ramiona placka lub odwróconego kubka z jajkiem i postaw na środku. Łyżka w mieszaninie mięsa przyjść poziom z góry naczynia. Dont overfill: rezerwy nadmiar sosu służyć na gorąco z ciasta.
Obrzeże ciasta posmarować niewielką ilością wody, a następnie przykryć pokrywką ciasta, szczypając krawędzie, aby je uszczelnić. Przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce, jeśli nie pieczenia natychmiast.
Na koniec godzinę przed podaniem - Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C. zrób cztery ukośniki w pokrywce ciasta, a następnie umyj jajko.
Piec przez 35-45 minut, aż ciasto będzie złociste, obracając ogień 10-20 po około 20 minutach.
Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do odpoczynku na około 10 minut przed pokrojeniem.