A good steak & kidney pie

A good steak & kidney pie
A good steak & kidney pie takes about 2 godziny i 25 minut od początku do końca. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 627 kalorii, 41g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Jeśli masz masło, cebula, wół nerki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest idealny do valentin day. 341 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Stek z nerką (lub pieczarkami) , The ultimate makeover: Steak & kidney pie, oraz Niedzielna Kolacja: stek i ciasto z nerkami.

Instrukcje

1
Ważne jest, aby gotować mięso dzień wcześniej, aby można było wyrzucić tłuszcz, który urósł do góry, i aby ciasto nie upadło w obliczu zbyt ciepłego nadzienia, więc do 48 godzin wcześniej-zrób ciasto. Mąkę i szczyptę drobnej soli morskiej razem przez kilka sekund w robocie kuchennym, a następnie dodać masło i whizz aż mieszanina wygląda jak gruba bułka tarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Bułka TartaGruba Bułka Tarta
Sól Morska DrobnaSól Morska Drobna
świeża Resztkaświeża Resztka
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Żółtko i 3 łyżki wody ubij razem z ciastem, aż zbierze się w kulkę. Owinąć w folię spożywczą i pozostawić do odpoczynku w lodówce na co najmniej godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Odcięte guzki-grzybkowe płatki nerki z białego rdzenia centralnego (odrzut).
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 CalaNerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
4
Wołowinę pokroić w kostkę, a grzyby pokroić w kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5
Podgrzej 1 łyżkę oleju na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Wrzucić nerkę i smażyć do lekko zabarwionego. Wskazówka w durszlak do drenażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 CalaNerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Wytrzyj patelnię i przywróć ją do niskiej średniej temperatury, dodając 25 g masła i 1 łyżkę oleju. Podsmażamy cebulę i smażymy przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będzie miękka i lekko złocista.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Przełożyć do dużej zapiekanki, używając łyżki szczelinowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Rozgrzej piekarnik do 160C/gas 3 / fan 140C. przełóż mąkę 85g / 3oz do dużej plastikowej torby i obficie doprawić. Wrzucamy wołowinę i wstrząsamy do lekko zalanej mąki.Powrót patelni do średniawysoki ogień, dodając trochę więcej oleju i masła w razie potrzeby. Otrząśnij nadmiar mąki (zastrzegając ją), a następnie smaż wołowinę partiami na złoty kolor. Gdy każda partia jest wykonywana, przenieś ją do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
9
Dodając więcej oleju i masła do patelni w razie potrzeby, smażyć grzyby przez około 2 minuty, aż zaczną więdnąć, następnie dodać je do zapiekanki z odsączonymi nerkami, gorącą wodą, bulionem w proszku i liściem laurowym, plus nadmiar mąki w torbie, jeśli lubisz gęsty sos. Dobrze wymieszać, przykryć i gotować w piekarniku przez 75-90 minut, aż mięso będzie miękkie i sos będzie gęsty. Ostudzić dokładnie, a następnie wstawić do lodówki (najlepiej na noc), aby tłuszcz się zestalił, można go następnie odtłuścić i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puder BulionowyPuder Bulionowy
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 CalaNerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
świeża Resztkaświeża Resztka
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
10
Rano-przywrócić ciasto do chłodnej temperatury pokojowej, a następnie rozwałkować cienko na dobrze rozlanej powierzchni. Odwróć naczynie na ciasto o wymiarach 28-30x23cm, o głębokości 6,5 cm. Dodaj jeszcze 1cm na okrągło, a następnie użyj naczynia jako prowadnicy do wycięcia pokrywki ciasta. Z resztek wyciąć tyle pasków ciasta o szerokości 6 cm, aby okrążyć naczynie, które powinny pokryć płaską krawędź i mniej więcej w połowie wnętrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
11
Lekko posmarować Brzeg naczynia i wyłożyć go paskiem(paskami) ciasta, uszczelniając wszelkie połączenia odrobiną wody. Posmaruj ramiona placka lub odwróconego kubka z jajkiem i postaw na środku. Łyżka w mieszaninie mięsa przyjść poziom z góry naczynia. Dont overfill: rezerwy nadmiar sosu służyć na gorąco z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
12
Obrzeże ciasta posmarować niewielką ilością wody, a następnie przykryć pokrywką ciasta, szczypając krawędzie, aby je uszczelnić. Przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce, jeśli nie pieczenia natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
13
Na koniec godzinę przed podaniem - Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C. zrób cztery ukośniki w pokrywce ciasta, a następnie umyj jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
14
Piec przez 35-45 minut, aż ciasto będzie złociste, obracając ogień 10-20 po około 20 minutach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
15
Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do odpoczynku na około 10 minut przed pokrojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie

Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo

Lambrusco Dolce, późne żniwa Riesling i Vin Santo są doskonałym wyborem na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Jednym z win, które można spróbować jest Snake River późno żniwa Riesling. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Snake River Późne Żniwa Riesling
Snake River Późne Żniwa Riesling
Wykonane z winogron pozostawionych do powieszenia na winorośli w naszej winnicy Arena Valley, późne zbiory Riesling to nasze oryginalne wino deserowe. Nasz 2011 ma limeade nos z nutą minerałów i miodowe wykończenie. Ciesz się tym winem z deserami owocowymi lub jako orzeźwiający aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn