15-minutowa sałatka mix & match

15-minutowa sałatka mix & match
15-minutowa sałatka mix & match to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 688 kalorii, 15g białka, oraz 59G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju słonecznikowego, paluszków selera, sosu żurawinowego i czerwonego jabłka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 95%. Mix and Match Munchies, Mix ' n ' Match Quiche, oraz Mix & Match Kabobs są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zamontuj swój robot kuchenny za pomocą ostrza do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Z kapusty wyciąć twardy biały rdzeń, następnie rozdrobnić liście i pokroić seler, kiełki i jabłko w procesorze. Marchew zetrzeć na tarce. Z grubsza posiekaj orzechy, w procesorze lub ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
KiełkiKiełki
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
3
W małej misce wymieszać olej z sosem żurawinowym. Będzie to wyglądać dość mętne i grube, ale nie martw się dodać sok pomarańczowy obok i będzie wszystko cienkie się w owocowy dressing.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wszystkie pokrojone warzywa i orzechy wrzucić do dużej miski, wlać dressing i wymieszać. (Sałatka będzie przechowywać w przykrytym pojemniku do dnia w lodówce.) Doprawić i podawać ze stiltonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StiltonStilton
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia89
Magazyn