Świeże rury z dzika Ragu: Fusi con Cinghiale
Świeże rurki z Ragu z dzika: Fusi con Cinghiale mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 2537 kalorii, 190g białka, oraz 135 g tłuszczu każdy. Na 12,48 zł / porcja, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 57 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skrzydełka z kurczaka, jajka, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Spróbuj Cinghiale w agrodolce (Dzik słodko-kwaśny), Dzik w stylu wschodniej strony: Cinghiale di Calitri, oraz Garganelli z dzikiem Ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na czystej powierzchni roboczej, kopiec 3 1/2 szklanki mąki, rezerwując 1/2 szklanki. Uformuj studnię na środku kopca i umieść jajka, sól i oliwę z oliwek na środku studni. Mokre składniki ubić widelcem i powoli skropić w ciepłej wodzie. Zacznij włączać mąkę do środka studni, trochę na raz, aż wszystko zostanie włączone.
Czystymi, posmarowanymi mąką rękami, wyrabiaj ciasto przez 20 minut ręcznie lub użyj haczyka do ciasta w mikserze. Ciasto powinno być gładkie i satynowe.
Pozostaw na 2 godziny, przykryte i schłodzone, przed rozwałkowaniem.
Ciasto pokroić na trzecie lub ćwiartki i rozwałkować do drugiego najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Pokrój makaron w paski o grubości 1,5 cala, a następnie ułóż paski jeden na drugim tworząc 3 stosy.
Wytnij paski w poprzek pod niewielkim kątem w odstępach 2-calowych, tworząc pastylki do ssania.
Zwiń każdą pastylkę do ssania w kształt piórka, naciskając końce razem, gdy nakładają się na siebie. Odstawić na blasze do pieczenia, przykryte wilgotnym ręcznikiem.
W dużej zapiekance, połączyć cebulę, pancetta, i oliwy z oliwek i gotować na dużym ogniu, aż cebula będzie złoty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodaj marchew, liście laurowe, goździki i rozmaryn. Dobrze doprawić solą i pieprzem, a następnie przesunąć aromaty na 1 stronę garnka.
Mięso doprawić solą i pieprzem i dodać do garnka. Gotować na dużym ogniu, aż będzie rumiane ze wszystkich stron, o 15 protokół.
Dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodaj pomidory i bulion, dokładnie wymieszaj, następnie gotuj na wolnym ogniu przez 3 godziny lub do momentu, gdy mięso będzie bardzo miękkie.
Mięso wyjąć i odstawić na bok. Gdy mięso będzie wystarczająco chłodne, aby je przetrzeć widelcem. Powrót mięso do garnka i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 30 minut, aż będzie ładny gęstą konsystencję ragu.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Gotować piórka makaron we wrzącej wodzie do miękkości jeszcze al dente, o 4 protokół.
Odcedzić i wrzucić do dużej miski z wystarczającą ilością ragu, aby pokryć makaron, ale nie przytłaczać go.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 6 ćwiartek wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.