Świeże makarony Grochowo-miętowe
Jedna porcja zawiera 77 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 144. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz barwniki spożywcze, cukier cukierniczy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Świeże Makarony Kokosowe, WINNER Mint Chocolate Chip and Fresh Mint Buttercream Cupcakes, oraz Sałatka Z Zimnego Groszku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ganache: rozpuścić białą czekoladę do 45 stopni C do 50 stopni C. zerwać i posiekać świeżą miętę.Doprowadzić creme fraiche zagotować w małym garnku i zaparzać miętę w creme fraiche przez 10 minut.Mieszanka szczepu i mięta rezerwowa. Mięta Bardzo dobra.
Połącz creme fraiche z białą czekoladą.
Dodaj do mięty i żelu Pippermint.Włączyć mieszaninę do miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 6 godzin.Dla grochu: zagotować wodę i cukier w garnku.
Dodać groszek i gotować przez około 4 protokół.Odcedzić i zanurzyć groch w łaźni lodowej, aby je wstrząsnąć. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.Dla obu kolorowych makaronów: przesiać cukier cukierniczy i mąkę migdałową przez tamis.
110 g białka zalać mieszanką cukrową cukiernika.
Dodaj barwnik spożywczy. Złóż, aby połączyć. Zagotuj wodę i cukier w garnku, aż osiągnie 118 stopni C. Tymczasem Pozostałe 110 g białek ubijaj w osobnej misce (lub mikserze stojącym).
Do białek wlać syrop cukrowy w temperaturze 118 stopni C. Kontynuuj ubijanie mieszaniny, aż ostygnie do 50 stopni C. składaj mieszaninę białek jaj w mieszaninę cukru cukierniczego, aż do włączenia.Napełnij ciasto ciasto i wyduś 3 1/2 cm okrągłe makarony rozmieszczone 2 cm na blachach do pieczenia wyłożonych pergaminem. Dotknij dno blachy do pieczenia delikatnie na powierzchni roboczej.
Niech makarony siedzieć na arkuszach przez 30 minut w temperaturze pokojowej, aby utworzyć skorupę. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
Piec makarony przez 12 minut, otwierając szybko drzwi piekarnika dwa razy, aby wypuścić parę.
Usuń makarony i pozwól cool.To złóż: para miętowo-zielone muszle makaronu i pistacjowo-zielone muszle makaronu razem. Napełnij torebkę ciasta ganache miętowym i obficie wymieszaj z pistacjowo zielonymi muszlami makaronu.
Umieścić 3 groszek na wierzchu ganache i kanapkę z miętową zieloną skorupką makaronu.
Gotowe makarony umieścić w szczelnych pojemnikach i przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Wyjąć z lodówki na 2 godziny przed podaniem.