Świąteczny tort funtowy z kompot owocowy

Świąteczny tort funtowy z kompot owocowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj świątecznego ciasta z kompot owocowy. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką pomarańczę, cukier, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe z kompot owocowy, Ciasto cytrynowe z kompot wiśniowym, oraz Kompot z truskawek i dzikiego kopru włoskiego z ciastem funtowym.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. obficie nasmarować 10-calową patelnię angel food (tube cake) ze skracaniem; lekko mąką. W dużej misce, beat 2 1/2 szklanki cukru i masła, aż lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Dodać wanilię; dobrze wymieszać. Ubić w 1 jajku na raz, aż dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
3
W małej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Dodać mieszankę mąki na przemian ze skórką pomarańczową i mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
5
Wlać ciasto na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec 55 do 65 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Chłodne 15 minut. Odwróć ciasto na talerz do serwowania. Schłodzić całkowicie, około 1,5 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
7
W średnim rondlu wymieszaj morele, wiśnie, 1/2 szklanki cukru i sok pomarańczowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
MorelaMorela
CzereśnieCzereśnie
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Ogrzać do wrzenia; gotować na wolnym ogniu 10 do 15 minut lub aż większość cieczy zostanie wchłonięta. Wymieszać z brandy i posiekaną pomarańczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
PomarańczowyPomarańczowy
9
Podawać ciepły kompot z ciastem i lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
KompotKompot

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Deser można połączyć z kremowym Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn