Łosoś z ziemniaczanymi "łuskami"

Łosoś z ziemniaczanymi
Need a bezglutenowe, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Łosoś z ziemniaczanymi "łuskami" może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.28 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz sól, filet z łososia, ziemniaki russet i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotowany łosoś z ogórkiem "łuski", Ciepła Sałatka Z Łososia Z Chrupiącą Łuską, oraz Marynowane Filety Z Dorsza Z Ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Trim 1 do 2 cali od cieńszej (brzuch) stronie filetów z łososia tak, że pozostałe filety mają bardziej równomierną grubość. Zarezerwuj paski brzucha do innego użytku. Teraz będziesz miał jeszcze 2 kawałki filetu z łososia w kształcie kwadratu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
2
Każdy filet pokroić na 4 mniej więcej równe kawałki w sumie 8 sztuk.
3
Ułóż ryby, skórkę bokiem w dół, na blasze do pieczenia (lub 2 talerze obiadowe). Doprawić 1 łyżeczką soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Dobrze szoruj ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
5
Wytnij kilka plastrów grubości 1/16 cala wzdłuż Z szerszego boku 1 ziemniaka za pomocą krajalnicy (Odrzuć zewnętrzny kawałek lub kawałki, które są wszystkie skórki). Ułóż plastry ziemniaków i wytnij jak najwięcej rund za pomocą foremki do ciastek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
6
Obrusy ziemniaczane zanurzamy po kolei w maśle i układamy plastry na jednym kawałku ryby w zachodzący na siebie wzór (przypominający łuski rybne), całkowicie pokrywając powierzchnię. Kontynuuj krojenie i układanie w stosy kilku plastrów ziemniaka naraz oraz krojenie i nakładanie ziemniaczanych "łusek"na ryby partiami, aż wszystkie kawałki ryb zostaną pokryte. Lekko posmarować pozostałe masło na łuskach i schłodzić, aż masło będzie twarde, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ZiemniakZiemniak
RybyRyby
Surowe Warzywa Do Maczania (seler, Zielona Papryka, Marchewka Itp.)Surowe Warzywa Do Maczania (seler, Zielona Papryka, Marchewka Itp.)
7
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku. Wyłożyć dużą patelnię z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż się połyskuje (zanurzyć róg filetu rybnego w patelni do testowania; powinien skwierczeć).
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Surowe Warzywa Do Maczania (seler, Zielona Papryka, Marchewka Itp.)Surowe Warzywa Do Maczania (seler, Zielona Papryka, Marchewka Itp.)
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj 2 do 3 kawałki ryby, strony ziemniaków w dół, na patelni. Gotować, aż ziemniaki będą złote i chrupiące, 2 do 4 protokół. Ostrożnie obrócić ryby za pomocą 2 szpatułki i gotować, aż skóra będzie złoty i chrupiące, o 2 protokół. Ostrożnie przenieś filety (ponownie za pomocą 2 szpatułek), boki skóry w dół,na patelnię. Brązowe Pozostałe filety.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
10
Smażyć ryby w piekarniku, aż tylko gotowane przez, 4 do 8 minut (w zależności od grubości; możliwe wskazówki wizualne - im lepsza jakość łososia, tym mniej prawdopodobne zobaczysz go-jest, gdy biała albumina w rybach emanuje z ryby i zaczyna się ustawić).
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
* Ryby z "łuskami" można przygotować (ale nie gotować) do 3 godzin wcześniej. Przechowywać schłodzone, pokryte folią.* : Istnieją różne myśli na temat tego, czy łatwiej jest gotować skórkę ryby z boku w dół, czy ziemniaki z boku w dół. Autorka Melissa Roberts odkryła, że łatwiej jest gotować go z boku na dół, podczas gdy smakosze na żywo pochylili się w kierunku gotowania ziemniaków z boku na dół. Ponieważ gotujesz ryby w partiach, spróbuj obu sposobów i zobacz, który działa najlepiej dla ciebie.* Szczelinowa szpatułka to tokarka do naleśników, niezależnie od tego, czy jest pokryta metalem, czy silikonem. Obracanie filetów rybnych jest jeszcze łatwiejsze dzięki łopatce rybnej lub łopatce rybnej, która ma więcej i dłuższe szczeliny niż zwykła łopatka szczelinowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
ZiemniakZiemniak
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia40
Magazyn