Łosoś z sosem cytrynowo-pieprzowym i rukolą-Sałatka ziołowa

Łosoś z sosem cytrynowo-pieprzowym i rukolą-Sałatka ziołowa to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. Na 5,48 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 17 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz liście estragonu, skórkę cytrynową, kliny cytrynowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łosoś z sosem cytrynowo-pieprzowym i rukolą-Sałatka ziołowa, Łosoś Pieczony W Pieprzu Z Sosem Musztardowo-Ziołowym, oraz Łosoś zapiekany ze szparagową sałatką cytrynową, czerwonym winem i puree z rukoli.
Instrukcje
Trzepaczka crme frache, 1 łyżka soku z cytryny i 1/2 łyżeczki skórki z cytryny w małej misce. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu.
Wymieszać miód, 1 łyżkę oliwy z oliwek, szalotkę, 2 łyżki soku z cytryny i pozostałą 1/2 łyżeczki skórki z cytryny w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 11x7x2 cali.
Dodać filety z łososia i obrócić do płaszcza. Przykryć i schłodzić co najmniej 15 minut i do 1 godziny, od czasu do czasu obracając filety z łososia. Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°. wyłóż dużą blachę do pieczenia folią i pędzlem z oliwą z oliwek.
Filety z łososia, z marynatą wciąż trzymającą się, przełożyć na obramowaną blachę do pieczenia. Pieczeń, aż łosoś jest po prostu nieprzezroczysty w centrum, o 14 protokół.W międzyczasie wrzucić liście rukoli i gałązki, gałązki koperku, liście estragonu, pozostałe 2 łyżeczki soku z cytryny i pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek w średniej misce. Doprawić do smaku fleur de Sel i pieprzem.
Umieścić 1 filet z łososia na każdym z 6 talerzy. Top z sałatką z rukoli.
Skropić sosem cytrynowo-pieprzowym i udekorować klinami cytrynowymi.
Podawać, przechodząc dodatkowy sos obok.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.