Łosoś w sosie winno-musztardowym
Łosoś z białym sosem winno-musztardowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz wino, filety z łososia, estragon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łosoś W Sosie Winno-Musztardowym, Musztarda pieprz łosoś z sosem z czerwonego wina, oraz Grillowany łosoś z sosem musztardowo-winnym.
Instrukcje
Posypać 1/8 łyżeczki soli i pieprzu na rybę. Stopić 1 1/2 łyżeczki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj rybę i gotuj 7 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem.
Wyjąć z patelni i ogrzać.
Stopić 1 1/2 łyżeczki masła w patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki,i smażyć przez 1 minutę lub do miękkości.
Dodaj wino i gotuj przez 30 sekund.
Połącz 1/8 łyżeczki soli, bulion, musztardę Dijon i skrobię kukurydzianą i wymieszaj trzepaczką.
Dodaj do patelni i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki (o 1 minutę). Łyżka sosu nad rybą, i posypać estragonem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 139 dolarów.
![Aubert Lauren Vineyard Chardonnay]()
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.