Łatwe naklejeczki z krewetkami
Easy Shrimp Potstickers to bezmleczna i pescatariańska przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 45 kalorii . Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40 osobom. Udaj się do sklepu i kup szalotkę, jajko, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 18 smakoszom i kucharzom. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 18% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Wypróbuj Easy Shrimp Potstickers , Shrimp Potstickers i Shrimp Potstickers, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Potstickers: W robocie kuchennym dodaj krewetki, czosnek, szalotki, sos sojowy i jajko. Pulsuj, aż się połączą, ale nadal będą masywne.
Usuń mieszaninę do miski. Aby złożyć nalepki, nałóż około 1 łyżeczkę nadzienia na środek opakowania wonton. Zwilżyć brzeg opakowania wodą. Złóż ciasto, aż końce się zetkną i wyciśnij powietrze ze środka w kierunku krawędzi. Uszczelnij, mocno dociskając. To najprostszy sposób.
Aby uzyskać klasyczny wygląd plisowania: kciukiem i palcem wskazującym zaciśnij róg niezapieczętowanego wontonu. Drugą ręką pociągnij kawałek niezaklejonej krawędzi wontona w kierunku ściśniętego rogu i ściśnij, aby utworzyć lekką fałdę na owijce, kontynuuj wciąganie luźnego owijki i zaginanie, aż skończy się miejsce, a następnie wypuść powietrze przez ostatnie otwarcie i zsuń razem. Powtórz tę czynność dla pozostałych wontonów. Można je na tym etapie zamrozić najpierw na blasze do pieczenia, a następnie przenieść do torebki do zamrażania.
Sos do maczania: Wymieszaj wszystkie składniki razem w małej misce.
Gdy będziesz gotowy do ugotowania naklejek, dodaj olej do dużej patelni. Gdy olej zacznie wirować, włóż na patelnię nalepki i smaż z jednej strony na złoty kolor. Odwróć i dodaj 3 kostki lodu. Natychmiast przykryj patelnię, aby nalepki wyparowały i gotuj przez około 3 minuty.
Wyjmij na duży talerz i podawaj z sosem.