Kurczak curry z wolnowaru Keon
Przepis na wolnowarowego kurczaka curry firmy Keon zaspokoi Twoje indyjskie pragnienie w około 3 godziny i 25 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,01 USD za porcję. To danie główne ma 574 kalorie , 32 g białka i 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis zachwycił 176 osób. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup cebulę, grzyby, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 82% . Ten wynik jest niesamowity. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj wolnowarowe curry jagnięce , kofat curry/mięsne kulki curry i klopsiki (kofta curry) .
Instrukcje
Ustaw powolną kuchenkę na ustawienie Wysokie.
Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu, smaż i mieszaj cebulę, aż się zrumieni, od 5 do 10 minut. Odłóż cebulę na bok.
W dużej misce wymieszaj krem z zupy grzybowej, krem z rosołu, mleko kokosowe, mieszankę zupy w proszku, curry w proszku, sól, pieprz i pieprz cayenne, aż mieszanina zostanie dokładnie połączona.
Umieść kurczaka na dnie wolnowaru i polej mieszaniną kurczaka. Wymieszaj cebulę, groszek i grzyby.
Gotuj na poziomie Wysokim przez 1 1/2 godziny, następnie zmniejsz ogień do Niskiego i gotuj dodatkowe 1 1/2 do 2 godzin.