Zupa z kurczakiem i makaronem mamy
Przepis na zupę z kurczakiem i makaronem mamy można przygotować w około 1 godzinę i 25 minut . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 410 kalorii , 26 g białka i 18 g tłuszczu . Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup jajko, paprykę, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Niewielu osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 61% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Zupa grzybowa mamy , Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem oraz Zupa z kurczakiem i miso ramen .
Instrukcje
Ugotuj kurczaka w wodzie w garnku typu Dutch oven; lekko ostudź.
Usuń kurczaka z kości; kości wyrzuć. Zdejmij tłuszcz z bulionu.
Pokrój kurczaka na kawałki wielkości kęsa; dodaj do bulionu z pozostałymi składnikami oprócz makaronu. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 50-60 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Tymczasem, na makaron, wsyp mąkę do małej miski i zrób wgłębienie w środku. Wymieszaj pozostałe składniki; wlej do wgłębienia. Pracując miksturą rękoma, uformuj ciasto. Zagniataj przez 5-6 minut.
Przykryj i odstaw na 10 minut. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na kwadrat o grubości 1/16 do 1/8 cala i pokrój na paski o szerokości 1/4 cala. Gotuj makaron we wrzącej, osolonej wodzie przez 2-3 minuty lub do momentu, aż będzie gotowy.
Odcedź i dodaj do zupy tuż przed podaniem.