Sos żurawinowy z orzechami włoskimi wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis daje 14 porcji po 170 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 44 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Mieszanka konfitury morelowej, cukru, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy obejmują: Karmelizowane orzechy włoskie z rozmarynem , Sałatkę z rukoli i gruszki z prażonymi orzechami włoskimi oraz Młody szpinak z fettuccine, morelami i orzechami włoskimi .
Instrukcje
1
W dużym rondlu na średnim ogniu zagotuj cukier i wodę. Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut. Dodaj żurawinę. Gotuj, aż jagody zaczną pękać, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Dodatkowa Woda
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać z konfiturą i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
Przetwory
3
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone. Przed podaniem wymieszać z orzechami włoskimi.