Smażone ciasto dyniowe z kremowym serem i lukrem pomarańczowym
Smażone ciasto dyniowe z kremem serowym i lukrem pomarańczowym wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 10 osób. Ten deser ma 830 kalorii , 11 g białka i 34 g tłuszczu na porcję. Za 1,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, jajko, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Ciasto warstwowe z brzoskwiniami, pomidorami i serem kozim z sosem brzoskwiniowo-bazyliowym , Ciasto warstwowe Mocha z nadzieniem z kremu czekoladowo-rumowego i Klasyczne ciasto marchewkowe z lukrem z serka śmietankowego .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Nasmaruj tłuszczem i posyp mąką 2 okrągłe formy do ciasta (9-calowe).
W dużej misce wymieszaj i ubijaj mikserem elektrycznym wszystkie składniki, aż ciasto będzie gładkie. Podziel ciasto między dwie przygotowane formy do ciasta.
Piecz przez 25–30 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta.
Pozostaw ciasta na 5 minut w foremkach do ostygnięcia, a następnie wyjmij je na kratkę i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Utrzyj ser śmietankowy i masło mikserem elektrycznym do uzyskania gładkiej konsystencji. Ubij cukier puder do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie ubij sok pomarańczowy, skórkę i barwnik spożywczy.
Wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki w dużej, płytkiej misce.
Rozgrzej olej w bardzo dużym garnku typu Dutch oven, który musi mieć co najmniej 11 cali szerokości.
Zanurz 1 warstwę ciasta w cieście i delikatnie umieść w gorącym oleju. Smaż, aż będzie złocistobrązowe i chrupiące, około 4 minut z każdej strony.
Przenieś na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć. Powtórz z drugą warstwą ciasta.
Odstaw usmażone placki do lekkiego ostygnięcia, a następnie posmaruj wierzch pierwszej warstwy lukrem.
Połóż drugą warstwę na wierzchu i posmaruj lukrem. Nie smaruj lukrem boków, będzie ładnie widać warstwy lukru i chrupiące smażone ciasto.