Czerwony Quinoa-Crusted Tuńczyk z wędzonym przecierem pomidorowym

Czerwony Quinoa-Crusted Tuńczyk z wędzonym przecierem pomidorowym
Czerwony Quinoa-Crusted Tuńczyk z wędzonym przecierem pomidorowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,83 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 30g białka, oraz 24g tłuszczu. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka, pomidory, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Quinoa crusted tuńczyk z puree z kalafiora, Ciasto z komosą ryżową z Bakłażanowo-pomidorową Ragù i wędzoną mozzarellą, oraz Chili Crusted Ahi Sałatka z tuńczykiem i awokado z sosem Kolendrowo-czosnkowym (GF!) ... i Fave Five Friday: zdrowy tuńczyk dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: Grill na świeżym powietrzu, 6-uncja zrębków jabłkowych, do palenia
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Uformuj duży kawałek folii aluminiowej w kształt miski. Zrębki zanurzać w wodzie na co najmniej 15 minut, następnie odcedzić i włożyć do foliowej "miski". Jeśli używasz grilla gazowego, przekręć 1 stronę na wysoką i pozostaw drugą stronę wyłączoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść pomidory na stronie grilla, który jest wyłączony i umieść miskę foliową pełną wiórów drewnianych na podgrzanej stronie. Zamknąć pokrywę i palić przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Umieść namoczone wióry drewniane w dolnej tacy palacza stovetop.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
2
Podgrzać na średnim ogniu, aż wióry zaczną palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
3
Umieść pomidory, nad wiórkami drzewnymi w tacy do palenia, a następnie przykryj palacza. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego i palić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
FrytkiFrytki
4
Kiedy pomidory są gotowe, umieść je w dużej misce do mieszania, aby lekko ostygły. Obrać skórki z pomidorów i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
5
Dodaj pomidory do blendera i zmiksuj na wysokiej, aż będzie gładka, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średnim rondlu na średnim ogniu i dodać czosnek i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Saute aż zmiękną, o 4 protokół. Wymieszać przecier pomidorowy i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, 20 do 25 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
PieprzPieprz
SólSól
8
Pozostawić mieszaninę pomidorową do ostygnięcia przez około 5 minut, następnie dodać ją do blendera i wymieszać, aż będzie gładka. Przecedzić przez drobne sito do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
W młynku do kawy, zmielić chiles i quinoa w proszku. Sezonować steki z tuńczyka z solą i pieprzem, do smaku, a następnie wrzucić je w kurzu chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Papryka ChiliPapryka Chili
KawaKawa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
10
W dużej ciężkiej patelni dolnej na dużym ogniu, dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i ciepła, aż palenie gorące. Sear wszystkie 4 strony steki z tuńczyka upewniając się, że czas gotowania jest nawet dla wszystkich stron, o 30 sekund na stronę. Podczas gdy grill jest jeszcze gorący, zalać całą szalotki pozostałą oliwą z oliwek, i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Grillować przez około 1 minutę z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Metoda wewnętrzna: Char szalotki na lekko naoliwionej patelni grillowej lub pod brojlerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
BrojlerBrojler
12
Aby służyć, łyżka przecier pomidorowy na każdym talerzu. Tuńczyka pokroić w plasterki i ułożyć na talerzach, udekorowanych grillowanymi szalotkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
Zielona CebulaZielona Cebula
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn