Przegrzebki i szparagi smażone

Przegrzebki i szparagi smażone
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego, bezmlecznego i peskatariańskiego ? Smażone przegrzebki i szparagi mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda o wartości 442 kalorii , 21 g białka i 5 g tłuszczu . Za 2,88 USD za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania na talerzu, przepis ten zajmuje około 20 minut . Mieszanka ryżu, zielonej cebuli, ryżu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 58% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to: Przegrzebki glazurowane sosem sojowo-imbirowym z smażonymi warzywami , Szparagi smażone z sosem z czarnej fasoli orazWołowina smażona z brokułami i chili czosnkiem .

Instrukcje

1
Umieść szparagi w rondlu i zalej wodą; doprowadź do wrzenia. Gotuj bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu, aż będą chrupiąco-miękkie; odcedź i odstaw. W małej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, bulion i sos sojowy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Standardowa Miska Na WafleStandardowa Miska Na Wafle
2
Na dużej patelni lub woku z powłoką zapobiegającą przywieraniu podsmaż przegrzebki, grzyby i czosnek na oleju rzepakowym, aż przegrzebki będą nieprzezroczyste, a grzyby miękkie. Wymieszaj mieszankę mąki kukurydzianej; dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj, aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodaj szparagi, pomidory, cebulę, olej sezamowy i pieprz; podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn