Pikantna salsa ananasowa
Przepis Spicy Pineapple Salsan jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i jest zdecydowanie doskonałą opcją bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoovo wegetariańską dla miłośników meksykańskiego jedzenia. Ta przystawka ma 21 kalorii , 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 56 osób i kosztuje 25 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, ząbków czosnku, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 37% , co nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Grilled Chicken With Pineapple Salsa , Grilled Salmon With Cherry, Pineapple, Mango Salsa i Seared Scallops With Pineapple, Ginger & Lemongrass Salsa .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj 8 szklanek wody.
Dodaj pomidory (po kilka na raz); gotuj przez 30 sekund.
Odcedź i natychmiast włóż pomidory do lodowatej wody.
Odsączyć i osuszyć, obrać i posiekać.
W garnku wymieszaj pozostałe składniki. Dodaj pomidory. Doprowadź do wrzenia na średnio-wysokim ogniu. Zmniejsz ogień; gotuj bez przykrycia przez 15-20 minut lub do uzyskania pożądanej gęstości.
Ostrożnie wlej gorącą mieszankę do gorących słoików o pojemności 1/2 litra, pozostawiając 1/2 cala wolnej przestrzeni.
Usuń pęcherzyki powietrza; wytrzyj krawędzie i dopasuj pokrywki. Przetwarzaj przez 15 minut w garnku z wrzącą wodą.